Yhteystiedot

MusaMika
Nurkkajussinkuja 10
13500 Hämeenlinna
050-544 0518
hakala.mika@gmail.com
www.musamika.fi
Y-tunnus: 214 4210-7

FAQ - vastauksia yleisimpiin kysymyksiin

 

1. Minkälaista musiikkia haluat juhlaasi?

Taustamusiikkia

Taustamusiikiksi sopii hyvin akustinen kokoonpano. Musiikin ei kannata olla liian nopeaa, voimakkaasti soitettua tai laulettua, jottei se veisi liikaa huomiota itse juhlalta. Luota ohjelmistovalinnassa muusikoihin.

Tanssimusiikkia

Tarvitsetteko pääasiassa perinteistä tanssimusiikkia (valssi/tango/foksi yms.) ja mukaan ehkä muutama rock-klassikko vai onko porukassa enemmän bilemusiikin ystäviä? Useat kokoonpanot voivat kasata settinsä niin, että aluksi soitetaan perinteistä tanssimusiikkia ja loppua kohden siirrytään pop/rock-musiikin pariin. Tämä on yleisin ja varmasti toimiva ratkaisu.

 

2. Asettaako juhlatila vaatimuksia tai rajoituksia kokoonpanolle?

Pieni esiintymistila

Kokoonpano ilman rumpuja käy mainiosti pieniin tiloihin. Bändi vie vain vähän tilaa, kun rumpuja ei ole mukana. Äänenvoimakkuus on myös tällöin helppo säätää. Toisaalta, ilman rumpuja on vaikea saada kaikkein rankinta bilemeininkiä aikaiseksi.

Suuri esiintymistila

Suuri esiintymistila vaatii vähintään neljän hengen orkesterin, jotta bändi ja musiikki eivät huku tilaan ja yleisön ääniin. Yleisesti voidaan sanoa, että isommat orkesterit soittavat monipuolisempaa musiikkia kuin pienemmät kokoonpanot.

 

3. Kuinka löydän sopivan kokoonpanon juhliimme?

Täytä kyselylomake tai soita ja kerro omista toiveistanne ja ajatuksistanne musiikin suhteen. Mikäli tarkkaa kuvaa ei ole vielä muodostunut, suunnitellaan yhdessä sopiva paketti tilaisuuteenne.

 

4. Kuinka maksan verot ja teostokorvaukset?

Saamasi tarjous sisältää kaiken mahdollisen, siis myös palkkioiden asianmukaisen maksutavan esiintyjille. MusaMika huolehtii palkan ja verojen maksusta. Teostokorvauksia ei tarvitse maksaa yksityistilaisuuksista. 

 

5. Olemme varanneet jo bändin, mutta saimmekin edullisemman tarjouksen toisaalta.

MusaMikalta varatun esiintyjän voi perua korvauksetta 60 päivää ennen sovittua esiintymispäivää. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 30 %:n peruutusmaksu. Muistathan, että esiintymiset ovat tärkeä tulolähde esiintyjille ja suurin osa tekee musiikkia ammatikseen. Älä varaa orkesteria, jos epäröit valintaasi.

Osa kokoonpanoista myydään siten, että kokonaishintaan sisältyy ennakkomaksu, jota ei palauteta, mikäli tilaaja peruu varauksensa. Mikäli kauppa joudutaan perumaan esiintyjän taholta, palautetaan ennakkomaksu luonnollisesti kokonaisuudessaan. Ennakkomaksu on aina vain pieni osa summasta ja se vähennetään kokonaismyyntihinnasta.

 

6. Meillä on laadittuna jo valmis biisilista koko illalle, jonka haluaisimme orkesterin soittavan.

Orkesteri esittää pääsääntöisesti omaa ohjelmistoaan, mutta ottaa toki toiveenne huomioon. Toivekappaleet esitetään etukäteen. Ammattimuusikotkaan eivät tunne kaikkia kappaleita. Vaikka kappale olisikin tuttu yhdelle bändille, ei se välttämättä ole sitä toiselle. Jukeboksia jos kaivataan, ehkä sellaisen voi vielä löytää jonkun kuolleen huoltoaseman jäämistöistä..

 

7. Tulemme juhlapaikalle klo 14 ja orkesteri aloittaisi soiton klo 21. Toivoisimme orkesterin tavaroiden olevan valmiina ennen kuin juhlaväki saapuu paikalle.

Yleinen käytäntö on, että orkesteri tulee 1-2 tuntia ennen esiintymisen alkua paikalle. Orkesteri joutuisi muutoin odottamaan keikan alkua pidempään kuin itse keikka kestää. Asiaa voi pohtia omalta kohdaltaan: haluaisinko mennä työpaikalleni muutamaksi tunniksi odottelemaan ilman lisäkorvausta ennen työpäiväni alkua?

Esiintyjät pyrkivät kantamaan tavaransa mahdollisimman huomaamattomasti ja juhlaväkeä häiritsemättä. Hyväksi roudausajankohdaksi on havaittu esimerkiksi ruokailun jälkeinen aika ennen kahvia. Tällöin vieraat käyvät yleensä jaloittelemassa ja haukkaamassa happea. Sound checkiksi riittää pääsääntöisesti se, että kokeillaan soittimien ja mikrofonien toimivuus.